Intel(R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller

Forums Operating Systems Windows Server 2008 Hardware Compatibility (New) Intel(R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller

  • This topic has 30 replies, 22 voices, and was last updated 6 years ago by Anonymous.
Viewing 30 reply threads
  • Author
    Posts
    • #42877

      i have a problem with this driver: Intel(R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller – 27B8
      i get it as an unknown device…. ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„
      can u give me the corect drivers for it? muchly apriciated

      p.s. i use win server 2008 enterprise edition…

    • #45160
      Arris
      Moderator

        I found the following Vista drivers for this device. They should also work on Windows Server 2008.

        GIGABYTE Intel(R) Chipset , Vista , ver 8.2.0.1014
        http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/nb_driver_w466_w566_chipset_vista_8.2.0.1014.rar

        Gigabyte Intel(r) Chipset Software Installation Utility 8.3.0.1013
        http://asia.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_intel_inf_9xx.exe

        Intel Chipset INF Update Utility Ver: 8.3.1.1009
        http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2261&DwnldID=14528&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng

        Try to install these drivers manually via the Device Manager by unpacking the installation files with WinRAR or any other extraction tool if the automatic installation doesn’t work.

      • #58907
        Anonymous

          I found the following Vista drivers for this device. They should also work on Windows Server 2008.

          GIGABYTE Intel(R) Chipset , Vista , ver 8.2.0.1014
          http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/nb_driver_w466_w566_chipset_vista_8.2.0.1014.rar

          Gigabyte Intel(r) Chipset Software Installation Utility 8.3.0.1013
          http://asia.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_intel_inf_9xx.exe

          Intel Chipset INF Update Utility Ver: 8.3.1.1009
          http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2261&DwnldID=14528&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng

          Try to install these drivers manually via the Device Manager by unpacking the installation files with WinRAR or any other extraction tool if the automatic installation doesn’t work.

        • #45161

          doesnt help me………i still get the unknown driver, and when i try to manualy install it doesnt let me ๐Ÿ™

          can u plz help…..

          and great guide u have here, i recomended it to all my friends :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

        • #58908
          Anonymous

            doesnt help me………i still get the unknown driver, and when i try to manualy install it doesnt let me ๐Ÿ™

            can u plz help…..

            and great guide u have here, i recomended it to all my friends :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

          • #45162

            try here.

            http://www.intel.com/support/product.htm and select Vista when u find your correct chipset software

          • #58909
            Anonymous

              try here.

              http://www.intel.com/support/product.htm and select Vista when u find your correct chipset software

            • #45163

              nothing works:(

              my mainboard is AsRock ConRoe1333 – D667

              i searched all the net but i didnt find the drivers ๐Ÿ™ can some1 help me plz

            • #58910
              Anonymous

                nothing works:(

                my mainboard is AsRock ConRoe1333 – D667

                i searched all the net but i didnt find the drivers ๐Ÿ™ can some1 help me plz

              • #45164

                @Ombladon wrote:

                nothing works:(

                my mainboard is AsRock ConRoe1333 – D667

                i searched all the net but i didnt find the drivers ๐Ÿ™ can some1 help me plz

                I gave you the link to intel, did you look there, maybe it was hard to find for you, so here is the direct link for your 945 chipset, select either vista x86 or vista x64 depending on what version of WS2008 you have installed. ๐Ÿ˜€

                General Page
                http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2115&lang=eng

                Vista x86 945 Driver

                http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2115&DwnldID=14528&strOSs=156&OSFullName=Windows%20Vista*%20Ultimate,%2032-bit%20version&lang=eng

                Vista x64 945 Driver

                http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2115&DwnldID=14528&strOSs=162&OSFullName=Windows%20Vista*%20Ultimate,%2064-bit%20version&lang=eng

                You have to give details of what you have tried etc it helps people help you, not just it ain t working ๐Ÿ˜€

              • #58911
                Anonymous

                  @Ombladon wrote:

                  nothing works:(

                  my mainboard is AsRock ConRoe1333 – D667

                  i searched all the net but i didnt find the drivers ๐Ÿ™ can some1 help me plz

                  I gave you the link to intel, did you look there, maybe it was hard to find for you, so here is the direct link for your 945 chipset, select either vista x86 or vista x64 depending on what version of WS2008 you have installed. ๐Ÿ˜€

                  General Page
                  http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2115&lang=eng

                  Vista x86 945 Driver

                  http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2115&DwnldID=14528&strOSs=156&OSFullName=Windows%20Vista*%20Ultimate,%2032-bit%20version&lang=eng

                  Vista x64 945 Driver

                  http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2115&DwnldID=14528&strOSs=162&OSFullName=Windows%20Vista*%20Ultimate,%2064-bit%20version&lang=eng

                  You have to give details of what you have tried etc it helps people help you, not just it ain t working ๐Ÿ˜€

                • #45165

                  Are you installing x86 or x64?

                  From what I have read it looks like all 64 bit system are not seeing this correctly. I looked at ASRock’s website and did not even find a driver for that. Best thing is to try the latest drivers from Intel. If that does not work then contact tech support and make sure to ask about Vista drivers. I have contacted a few companies and they all give me the run around when I tell them Windows Server 2008.

                • #58912
                  Anonymous

                    Are you installing x86 or x64?

                    From what I have read it looks like all 64 bit system are not seeing this correctly. I looked at ASRock’s website and did not even find a driver for that. Best thing is to try the latest drivers from Intel. If that does not work then contact tech support and make sure to ask about Vista drivers. I have contacted a few companies and they all give me the run around when I tell them Windows Server 2008.

                  • #45166

                    x86 .. i downloaded all those stuff…it just wont register it … still an unknown driver.. i user everest and it seems to be the infrared port lol so i dont care about that…i taught it was a cipset driver ๐Ÿ˜€ if some1 find a driver for that then its cool if not i dont care cuz i dont ude irDA ^^ ty for all the support ๐Ÿ˜€

                  • #58913
                    Anonymous

                      x86 .. i downloaded all those stuff…it just wont register it … still an unknown driver.. i user everest and it seems to be the infrared port lol so i dont care about that…i taught it was a cipset driver ๐Ÿ˜€ if some1 find a driver for that then its cool if not i dont care cuz i dont ude irDA ^^ ty for all the support ๐Ÿ˜€

                    • #45167

                      sorry I can t seem to find anything more on your problem at the moment, but will keep an eye out for you. ๐Ÿ˜€

                    • #58914
                      Anonymous

                        sorry I can t seem to find anything more on your problem at the moment, but will keep an eye out for you. ๐Ÿ˜€

                      • #45168

                        You should try to google for the drivers first – the one’s for vista work for server too. And in vista you need to install them manually too…

                        In the Asus AIBooster download package is everything you need. But this device might be absolutely uninteresting for you, as it only gives control for third party programs like AIBooster to regulate your cpu-fan speed.

                        Cheers,

                        Don

                      • #58915
                        Anonymous

                          You should try to google for the drivers first – the one’s for vista work for server too. And in vista you need to install them manually too…

                          In the Asus AIBooster download package is everything you need. But this device might be absolutely uninteresting for you, as it only gives control for third party programs like AIBooster to regulate your cpu-fan speed.

                          Cheers,

                          Don

                        • #45169

                          You need the drivers for the 975X chipset. Below is the link.. I have the same controller as my primary controller and these drivers work good for 32bit. I am using the 64bit now and they work also. Download the bottom driver for the Matrix controller. I would also get the inf update utility and install that.

                          http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2261&OSFullName=Windows+Vista*+32&lang=eng&strOSs=164&submit=Go%21

                          Goz

                        • #58916
                          Anonymous

                            You need the drivers for the 975X chipset. Below is the link.. I have the same controller as my primary controller and these drivers work good for 32bit. I am using the 64bit now and they work also. Download the bottom driver for the Matrix controller. I would also get the inf update utility and install that.

                            http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2261&OSFullName=Windows+Vista*+32&lang=eng&strOSs=164&submit=Go%21

                            Goz

                          • #45170

                            @Ombladon wrote:

                            i have a problem with this driver: Intel(R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller – 27B8
                            i get it as an unknown device…. ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„
                            can u give me the corect drivers for it? muchly apriciated

                            p.s. i use win server 2008 enterprise edition…

                            What is LPC http://www.intel.com/design/chipsets/industry/lpc.htm

                            It is used for Windows MCE only. It can by disabled at BIOS. And named Intelยฎ Quick Resume Technology. I donยดt think that Quick Resume is supported by any other OS than Windows XP MCE Edition, Windows Vista Home Premium and Windows Vista Ultimate. Other Opreating Systems not using it. Just disable it – if you not using dualboot system.

                          • #58917
                            Anonymous

                              @Ombladon wrote:

                              i have a problem with this driver: Intel(R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller – 27B8
                              i get it as an unknown device…. ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„
                              can u give me the corect drivers for it? muchly apriciated

                              p.s. i use win server 2008 enterprise edition…

                              What is LPC http://www.intel.com/design/chipsets/industry/lpc.htm

                              It is used for Windows MCE only. It can by disabled at BIOS. And named Intelยฎ Quick Resume Technology. I donยดt think that Quick Resume is supported by any other OS than Windows XP MCE Edition, Windows Vista Home Premium and Windows Vista Ultimate. Other Opreating Systems not using it. Just disable it – if you not using dualboot system.

                            • #45171

                              That device that you are missing is the Infrared port.

                              On my lenovo X60 it is called “IBM IrDA Fast Infrared port”

                              I found this old windows 98 driver but it doesnt complete the install because it says “The required line was not found in the INF”

                              the driver is the lenovo 7xcx23ww.exe

                              I’ve been looking for the vista equivalent but have not been able to find it.

                            • #58918
                              Anonymous

                                That device that you are missing is the Infrared port.

                                On my lenovo X60 it is called “IBM IrDA Fast Infrared port”

                                I found this old windows 98 driver but it doesnt complete the install because it says “The required line was not found in the INF”

                                the driver is the lenovo 7xcx23ww.exe

                                I’ve been looking for the vista equivalent but have not been able to find it.

                              • #45172

                                I download the given driver and hope they work well in coming.

                                Checkout for Intel: http://www.stocktradersdaily.com/stock-quotes/intel-INTC.html

                                Ross Taylor

                              • #58919
                                Anonymous

                                  I download the given driver and hope they work well in coming.

                                  Checkout for Intel: http://www.stocktradersdaily.com/stock-quotes/intel-INTC.html

                                  Ross Taylor

                                • #45173

                                  Hello everyone,

                                  Unfortunately most of the links suggested here do not work anymore.

                                  Anyway installing the Intel Matrix Storage drivers for Vista x64 cause the installer stop as the OS is not recognized.

                                  I have a similar situation where ICH7 is not being fully installed: there is an Unknown Device recognized as 82801GB/GR.

                                  Please see the attached screenshot:

                                  According CPU-Z the mobo has an Intel i955X chipset
                                  With Southbridge 82801GB (ICH7/R).

                                  Any idea, please?

                                  Note: this is for R2 but the issues should be similar.

                                • #58920
                                  Anonymous

                                    Hello everyone,

                                    Unfortunately most of the links suggested here do not work anymore.

                                    Anyway installing the Intel Matrix Storage drivers for Vista x64 cause the installer stop as the OS is not recognized.

                                    I have a similar situation where ICH7 is not being fully installed: there is an Unknown Device recognized as 82801GB/GR.

                                    Please see the attached screenshot:

                                    According CPU-Z the mobo has an Intel i955X chipset
                                    With Southbridge 82801GB (ICH7/R).

                                    Any idea, please?

                                    Note: this is for R2 but the issues should be similar.

                                  • #45174

                                    @Arris wrote:

                                    I found the following Vista drivers for this device. They should also work on Windows Server 2008.

                                    GIGABYTE Intel(R) Chipset , Vista , ver 8.2.0.1014
                                    http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/nb_driver_w466_w566_chipset_vista_8.2.0.1014.rar

                                    Gigabyte Intel(r) Chipset Software Installation Utility 8.3.0.1013 run 3
                                    http://asia.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_intel_inf_9xx.exe

                                    Intel Chipset INF Update Utility Ver: 8.3.1.1009
                                    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2261&DwnldID=14528&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng

                                    Try to install these drivers manually via the Device Manager by unpacking the installation files with WinRAR or any other extraction tool if the automatic installation doesn’t work.

                                    x86 .. i downloaded all those stuff…it just wont register it … still an unknown driver.. i user everest and it seems to be the infrared port lol so i dont care about that…i taught it was a cipset driver ๐Ÿ˜€ if some1 find a driver for that then its cool if not i dont care cuz i dont ude irDA ^^ ty for all the support ๐Ÿ˜€

                                  • #58921
                                    Anonymous

                                      @Arris wrote:

                                      I found the following Vista drivers for this device. They should also work on Windows Server 2008.

                                      GIGABYTE Intel(R) Chipset , Vista , ver 8.2.0.1014
                                      http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/nb_driver_w466_w566_chipset_vista_8.2.0.1014.rar

                                      Gigabyte Intel(r) Chipset Software Installation Utility 8.3.0.1013 run 3
                                      http://asia.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_intel_inf_9xx.exe

                                      Intel Chipset INF Update Utility Ver: 8.3.1.1009
                                      http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2261&DwnldID=14528&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng

                                      Try to install these drivers manually via the Device Manager by unpacking the installation files with WinRAR or any other extraction tool if the automatic installation doesn’t work.

                                      x86 .. i downloaded all those stuff…it just wont register it … still an unknown driver.. i user everest and it seems to be the infrared port lol so i dont care about that…i taught it was a cipset driver ๐Ÿ˜€ if some1 find a driver for that then its cool if not i dont care cuz i dont ude irDA ^^ ty for all the support ๐Ÿ˜€

                                  Viewing 30 reply threads
                                  • You must be logged in to reply to this topic.